logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Zarejestruj się i zyskaj produkty warte nawet 150 zł za 1 grosz! Zaloguj się lub załóż konto. Uwaga oferta powiązana z historią zamówień danego klienta
Producent:
Dodaj do ulubionych

Sanabria Queso Manchego DOP Viejo Don Julian hiszpański ser owczy 10-miesięczny | od 100 g

Zobacz opinie
Podziel się opinią
Produkt rzemieślniczy

Queso Manchego DOP Viejo mas de 10 meses Don Julian to hiszpański ser owczy, którego wyjątkowe cechy wynikają z długiego okresu dojrzewania – ponad 10 miesięcy. Proces ten nadaje mu intensywny smak oraz twardą strukturę. Produkt ten nosi chronioną nazwę pochodzenia (DOP), co oznacza, że jest wytwarzany w regionie La Mancha w Hiszpanii z mleka owiec rasy Manchega, zgodnie ze ścisłymi wytycznymi. Termin "Viejo" oznacza "stary" lub "dojrzały", zaś fraza "más de 10 meses" wskazuje na czas dojrzewania przekraczający 10 miesięcy. Don Julian to marka tego rodzaju sera.

Cena:
16,11 PLN / 100g
161,10 PLN / kg

Sery Sanabria Queso Manchego DOP Viejo Don Julian hiszpański ser owczy 10-miesięczny | od 100 g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Queso Manchego: Ser owczy pochodzący z hiszpańskiego regionu La Mancha, chroniony oznaczeniem DOP. To wysokiej klasy ser owczy z Hiszpanii, wyróżniający się pełnym smakiem i solidną konsystencją, powstający zgodnie z tradycyjnymi metodami produkcji.


Manchego Viejo cechuje intensywny, lekko pikantny smak oraz zwarta, twarda konsystencja, będąca efektem przedłużonego dojrzewania.


Cechy szczególne:

- DOP (Denominación de Origen Protegida): Gwarancja autentyczności produktu, wytwarzanego w określonym regionie według rygorystycznych zasad.  
- Viejo (lub añejo): Określenie odnoszące się do długo dojrzewającego sera, w tym przypadku przez minimum 10 miesięcy.  
- Don Julian: Nazwa marki produkującej sery Manchego.  


Składniki: pasteryzowane mleko owcze, bakterie fermentacji mlekowej, sól, podpuszczka.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1782kJ / 430kcal
Tłuszcz: 37g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25g)
Węglowodany: 1,3g (w tym cukry: 1,3g)
Białko: 23g
Sól: 1,8g

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane