logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku

Acquerello

Acquerello to produkt premium, niezastąpiony przy przygotowywaniu dań takich jak risotto – każde danie z jego udziałem zachwyca idealnym smakiem i teksturą. Ryż ten łączy wygodę gotowania białego ryżu z bogactwem składników odżywczych dla ryżu brązowego.

1

Kategorie icon show more icon show less

Producent icon show more icon show less

Cena icon show more icon show less

Cechy produktów icon show more icon show less

1

Dostępne Acquerello w sklepie Kultura Smaku

1

HISTORIA MARKI

Ryż Acquerello to wyjątkowy produkt wytwarzany przez rodzinę Rondolino na posiadłości Colombara, zlokalizowanej w prowincji Vercelli we Włoszech.

Rondolino to nazwisko nierozerwalnie związane z najwyższej jakości ryżem, a marka Acquerello została uznana za kulinarny skarb.

Tradycja uprawy ryżu na farmie Colombara sięga XVI wieku i odbywa się zgodnie z klasycznymi, przekazywanymi pokoleniowo metodami rolniczymi. Rozpoczęta w 1992 roku produkcja tego niezwykłego ryżu Carnaroli opiera się na długoletniej tradycji oraz innowacyjnych metodach.

PRODUKTY

Ryż Carnaroli spod tej marki wyróżnia się pełnymi, nieklejącymi się ziarnami o idealnej konsystencji. Z łatwością chłonie smaki wszystkich składników dodawanych do potraw, jednocześnie zachowując swoje właściwości odżywcze, takie jak białko i witaminy.

Kluczową cechą ryżu Acquerello jest proces dojrzewania, który zwiększa jego wartość odżywczą. Dzięki zastosowaniu procesu ponownego wzbogacania ziaren ryż zachowuje takie składniki jak skrobia oraz witaminy, co wyróżnia go spośród innych produktów tej kategorii.

Acquerello dojrzewa przez kilka lat przed trafieniem do sprzedaży, co czyni go unikalnym składnikiem, cenionym przez najlepsze restauracje i szefów kuchni na całym świecie.

Aktualnie firmą zarządzają Piero Rondolino wraz z synem Rinaldem oraz jego braćmi.

Od 2000 roku rodzina współpracuje również z organizacją Slow Food, która wybrała posiadłość Colombara jako bazę swojej działalności oraz kształcenia w ramach Uniwersytetu Nauk Gastronomicznych.

Rekomendacje dla Ciebie
×
×