logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku

Pedrazzolli

Od rzeźników, a następnie robotników w fabryce mięsa wieprzowego po przedsiębiorców. Tak ewoluowała przygoda tej rodzinnej firmy, której głównym tematem od najwcześniejszych pokoleń była sztuka produkcji salami.

22

Kategorie icon show more icon show less

Producent icon show more icon show less

Cena icon show more icon show less

Cechy produktów icon show more icon show less

22

Dostępne Pedrazzolli w sklepie Kultura Smaku

22

Salumificio Pedrazzoli

Od rzeźników, a następnie robotników w fabryce mięsa wieprzowego po przedsiębiorców. Tak ewoluowała przygoda tej rodzinnej firmy, której głównym tematem od najwcześniejszych pokoleń była sztuka produkcji salami.

Salumificio Pedrazzoli zostało założone w 1951 roku w San Giovanni del Dosso w prowincji Mantua, obszarze słynącym z wieloletnich tradycji kulinarnych i winiarskich. Za rozpoczęcie działalności odpowiedzialny był przodek rodziny, Arnaldo Pedrazzoli, przy wsparciu żony i pomocy trzech synów.

W ten sposób Arnaldo mógł spełnić marzenie swojego życia. Z pracy w fabryce mięsa wieprzowego stał się właścicielem sklepu mięsnego w małej wiosce w dolnej Mantui, a następnie właścicielem firmy rodzinnej Salumificio Arnaldo Pedrazzoli z ubojem i przetwórstwem salami.

Rodzinne tradycje

Jednak prawdą jest, że „niedaleko pada jabłko od jabłoni” i nawet ojciec Arnaldo był rzeźnikiem wieprzowiny. Chodził od domu do domu prowadząc ubój świń i przerabianie ich na salami dla rodzin rolniczych.

Do tej pory wnuki Arnaldo i ich dzieci pracują w rodzinnej firmie, kontynuując tradycyjną działalność, która zawsze była związana z produkcją salami.

Pokolenia Pedrazzoli podążają śladami rodziny z obecnym prezesem firmy, Mauro Pedrazzoli, jego kuzynem Stefano oraz ich żonami i dziećmi, Emanuele i Elisą.

Rekomendacje dla Ciebie
×
×