15
15
Brezzo jest synonimem natury, smaku i szczerości. Od ponad pięćdziesięciu lat wybierane są lokalne specjały, które autentycznie wyrażają żywiołowość Roero. Od miodu po inne kulinarne przysmaki.
Rodzina Brezzo od początku lat pięćdziesiątych poświęca się zbieraniu, obróbce i sprzedaży miodu. Na początku produkowali tylko miody, ale wraz z nową generacją produkcja została rozszerzona o szerszy i bardziej zróżnicowany rodzaj specjałów spożywczych. Takich jak konfitury, sosy oraz wiele innych.
Wszystkie produkty wytwarzane są rzemieślniczą metodą obróbki, począwszy od surowców wysokiej jakości. Celem jest oferowanie produktu, który jest jednocześnie dobry, zdrowy i autentyczny, z poszanowaniem najlepszej włoskiej tradycji gastronomicznej. Od kilku lat rodzina Brezzo zajmuje się również tworzeniem ekologicznego asortymentu produktów, który dziś jest bardzo doceniany przez klientów.
Produkty Brezzo są ambasadorami niezwykłej krainy, do której z dumą przynależymy.
Roero, mozaika doświadczeń, krajobrazów i starożytnych tradycji. Kraina bogata w surowce i najwspanialsze dary natury. Miód tutaj jest najwyższej jakości. Winnice i wina, obchodzone na całym świecie. Trufle, diamenty ziemi. Ale także warzywa i owoce o niesamowitych smakach.
Miejsce, w którym natura i człowiek tworzą nierozerwalny sojusz, oddany doskonałości.
W 2014 roku UNESCO uznało Wzgórza Langhe-Roero za miejsce światowego dziedzictwa jako „wybitny przykład interakcji człowieka ze środowiskiem naturalnym”.