logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku

Castillo De Canena

Castillo De Canena jest rodzinnym przedsiębiorstwem związanym ze światem oliwy z oliwek od 1780 r. Firma jest światowym liderem w branży Oliwy z Oliwek z Pierwszego Tłoczenia Premium.

12

Kategorie icon show more icon show less

Producent icon show more icon show less

Cena icon show more icon show less

Cechy produktów icon show more icon show less

12

Dostępne Castillo De Canena w sklepie Kultura Smaku

12

Historia Castillo de Canena

Castillo de Canena, to rodzinna firma, a swoją nazwę wywodzi od rodzinnego zamku położonego na wzgórzach miasteczka Canena, w hiszpańskiej prowincji Jaen w regionie Andaluzji, największym regionie produkującym oliwki na świecie. Historia produkcji oliwek firmy sięga 1780 roku.

Tradycja i nowe technologie

W Castillo de Canena pielęgnuje się naturalny cykl życia drzewa, łącząc tradycyjną mądrość z najnowocześniejszą technologią i skrupulatnym szacunkiem dla środowiska. Firma posiada zrównoważony system rolnictwa wykorzystujący zasoby naturalne i mechanizmy regulacyjne w celu zastąpienia zanieczyszczeń, poprawy żyzności gleby i dywersyfikacji środowiska.

Od uważnej pielęgnacji drzew do momentu sprzedaży w Castillo de Canena osobiście monitorują cały proces produkcji, dzięki czemu ich oliwa z oliwek wyróżnia się na tle konkurencji.

Wspieramy EKO!

Castillo de Canena jest pierwszym zintegrowanym producentem oliwy z oliwek, który jest w stanie monitorować swój ślad węglowy. Energia elektryczna potrzebna do prowadzenia sadu jest pozyskiwana przez zakładowe elektrownie słoneczne, a wszystkie sadzonki są wykorzystywane na biomasę.

Castillo de Canena oferuje serię BIO DYNAMIC. Te oliwy z oliwek są produkowane przy użyciu surowych procesów i standardów biodynamicznych, w tym produkcji własnego nawozu organicznego poprzez kompostowanie, wprowadzanie uli i owiec do gajów oliwnych oraz użycie kruszonego kwarcu zamiast miedzi na polach.

Produkują różne odmiany, takie jak Arbequina, Royal i Picual. Dbają o podtrzymanie tradycji, dodając innowacje i oferując klientom nowy, świeży wygląd produktów.

Rekomendacje dla Ciebie
×
×