Owocowe Rapsodie St. Dalfour są wytwarzany ręcznie. Powstają w połączeniu rodzinnej receptury z typowymi francuskimi metodami oraz najwyższej jakości, całkowicie naturalnymi składnikami.
15
15
Historia St. Dalfour zaczyna się na francuskiej wsi podczas pierwszej wojny światowej, gdzie tak wielu zmagało się z ekstremalnymi ograniczeniami w podstawowych produktach spożywczych. Aby się zadowolić, przyjaciele polegali na szczodrości innych. Takim przyjacielem był sąsiedni winiarz, który podarował babci założyciela „moszcz winogronowy”, słodki produkt uboczny w produkcji wina, jako substytut białego cukru, którego było mało.
Babcia pracowała z sokiem z winogron z winnicy i udoskonalała te „bezcukrowe” przepisy. Rezultatem było zdrowsze, smaczniejsze owoce do smarowania, które stały się ulubionym produktem rodziny. Wiele lat później, za namową kilku przedsiębiorczych przyjaciół, te rodzinne faworyty zostały wprowadzone na rynek. Te francuskie konfitury owocowe są obecnie dostępne w ponad 100 krajach.
Owoce do przetworów są pozyskiwane od regionalnych hodowców, a proces produkcji jest niezmienny od lat. Kontynuując kunszt francuskiego dziedzictwa starannie wyselekcjonowane owoce i soki owocowe są delikatnie gotowane w tradycyjnych czajnikach. Konfitury zostały stworzone z myślą o zachowaniu pysznej złożoności i konsystencji owoców, bez żadnych sztucznych dodatków, cukrów trzcinowych czy konserwantów.