Lucien Georgelin rozpoczynał swoją działalność od lokalnych rynków i małych sklepów spożywczych. Następnie z powodzeniem rozwinął się we współpracy z odważnym bankierem, który pasjonował się lokalnymi produktami. A jego ulubionym był dżem truskawkowy, który został wielokrotnie nagradzany.
Rodzinna cukiernia Lucien Georgelin rozpoczęła swoją działalność w sercu małego hrabstwa na słonecznej ziemi obfitującej w smaki i kolory, w południowo-zachodniej Francji.
Po podróżach po wsiach, prowadzeniu stoisk na targowiskach lub w lokalnych sklepach spożywczych, jakość jego dżemów otworzyła drzwi na scenę krajową i międzynarodową. Dżemy były wielokrotnie nagradzane złotymi, srebrnymi i brązowymi medalami w krajowych konkursach rolniczych.
Dżemy Lucien Georgelin przygotowywane są z dużą zawartością owoców i wyselekcjonowanych składników, które pochodzą z ekologicznych rolnictw. Dżemy wolne są od wszelkich dodatków, barwników, ulepszaczy smaków czy konserwantów.